Thursday, November 30, 2006

Google searches based on information on different pages?

Today I was looking for occurances of my real name on the internet using the Google search engine.
At first the results weren't very surprising. I noticed some differences with previous searches, mainly the order of the different pages in the search result differed. No big deal, things change through time, even on the internet.
But I was surprised to find my blog in the search results. Nowhere on my blog have I used my real name, and it is not mentioned in my profile. And my E-mail address, which contains my real name, isn't visible on my blog either.
There are pages on the internet that link my blog and/or nickname to my real name, so now I'm wondering if the search engine of Google combines information on different pages on the internet to create a search result?
If this is the case, it makes Google even more a superior search engine.

BTW: I repeated the same search with some other search engines, but none of them related my blog with my real name.

4 comments:

Peter said...

Google durft blogs wel eens speciaal te behandelen. Misschien door de link op Planet UGent dan? Een blog is in de meeste gevallen persoonlijk, dus als er een naam staat, gelinkt aan een blog,...

Peter said...

Of heb je ergens bij de registratie je echte naam ingegeven in blogger? Blogger en Google, ze zitten bij de bron he :-)

B.R.U.C.E said...

in die mate dat mijn mening van tel is wens ik op te merken dat de link tussen blog en echte naam meer waarschijnlijk planet Ugent is dan je google-account/e-mailadres want dat laatse heb ik ook en als ik mijn echte naam ingeef in google krijg ik geen honderd jaar een verwijzing naar een mijner blogs

ten tweede moet het '... an even more superior...' zijn

en ten derde is vijf uur 's ochtends een uur om uw eigen naam eens door de grootste en wellciht terecht populairste internetzoakmachine te halen? en ik dacht dat ik erg was.

ruleant said...

1)Na verder onderzoek is gebleken dat mijn echte naam voorkwam in een link naar mijn blog. Planet UGent heeft hier waarschijnlijk iets mee te maken. ;-)

2)Ik kon gisteren de slaap niet vatten en ben dan maar even opgestaan om m'n mail te lezen, en van het een kwam het andere...

3)De taalfout was me te binnen geschoten toen ik al terug in m'n bed lag, maar had toen geen zin meer om nog op te staan om deze nog te verbeteren. Dit is intussen gebeurd.

4) Vandaag ben ik weeral nog wakker om 5u, maar nu kom ik van een gezellige avond met een paar vrienden.